070-..............

1932

Årets klubbmatch mot Linnéa blev slutpunkten på en lång tradition – det var sista gången klubbarna möttes under trettonhelgen i Cirkus. För första gången är lokalen inte utsåld och hela evenemanget beskrivs som lojt i pressen – resultaten blev ungefär som förväntat och ingen spektakulär extramatch stod på programmet. Linnéa vann med 5-3 sedan Gustav Eriksson klart förlorat den avgörande tungvikten mot svenske mästaren Erik ”Vangis” Eriksson på poäng och fått käken avslagen. Det var sista gången Gustav boxades för DIF. Då skadan läkt blev han framgångsrik tränare i Huvudsta IS varifrån han kommit till DIF i mitten på 1920-talet. Han försökte sig även på en comeback som aktiv men slutade definitivt efter ett par matcher. Djurgårdens tre vinster i klubbmatchen detta år togs av Sixten Svanström i fjädervikt, Knut Broman i mellanvikt och Gerhard Karlsson i lätt tungvikt. Den sistnämnde boxades i galans hårdaste uppgörelse mot Åke Johansson och gick på i sin vanliga sluggerstil och Linnéaiten klarade sig från knockout i sista ronden endast genom att ideligen hålla fast Karlsson för vilket han blev varnad. I framtiden då klubbarna möttes skedde det på mindre arenor, vid andra tidpunkter på säsongen eller i serieboxningssammanhang men det är mötena mellan 1925 och 1932 som är de legendariska uppgörelserna som fortfarande är omtalade bland boxningafficianados.


Boxningstradition – annons i Idrottsbladet inför årets drabbning i Cirkus mellan DIF och Linnéa.

Gerhard Karlsson var klubbens främste stjärna vid den här tiden. Hans fysiska och offensiva stil gick hem hos publiken i Cirkus och han tvekade inte att ibland gå upp i tungvikt även om han vid den här tidpunkten normal vägde in i lätt tungvikt. Gerhard hade oturen att vara samtida med Lars Söderberg från Örebro – som var den främste teknikern bland de tyngre boxarna under första hälften av 1930-talet – och kom i skymundan av denne. Detta år blev han dock uttagen att representera Sverige vid två tillfällen. Vid den första landskampen, i början på februari, mot Norge gick han i tungvikt mot Erling Nielsen. I slutet på första ronden – som varit helt jämn – gick han ner för räkning efter att blivit träffad av en hård höger bakom örat och slår i bakhuvudet i ringgolvet vid fallet. Han blev liggande så länge att domaren kunnat räkna till hundra innan han kom upp igen. Det gick bättre vid hans andra landslagsframträdande två veckor senare. I Helsingfors möttes Sveriges och Finlands B-lag. Gerhard Karlsson boxades denna gång i lätt tungvikt och besegrade övertygande Olavi Nyman på poäng.

Parallellt med landskampen mot Norge gick som vanligt stadskampen mellan Stockholm och Oslo. Djurgårdarna dominerade i laget då tre av klubbens framgångsrika boxare från junior-SM var uttagna – Nils Andersson i flugvikt, Lennart Andersson i lättvikt och Arne Häggberg i tungvikt. Alla tre vann övertygande poängsegrar och slutsegern för stockholmarna skrevs till 6-2. Det var femte gången städerna möttes och samtliga gånger hade Stockholm vunnit.


Stockholms Stadslag vid mötet mot Oslo. Fr. v.: Arne Häggberg (tungvikt, DIF), Helge Johansson (lätt tungvikt, Örnen), Henning Dahlin (mellanvikt, Linnéa), Georg Sjöberg (weltervikt, Balder), Lennart Andersson (lättvikt, DIF), Evert Lindblom (fjädervikt, Huvudsta), Tage Johnsson (bantamvikt, Linnéa) och Nils Andersson (flugvikt, DIF).

Årets internationella arrangemang i Cirkus gjordes tillsammans med IF Linnéa. Man hade satsat stort och bjudit in de finska storstjärnorna Bruno Ahlberg och Gunnar Bärlund men dessa tvingades lämna återbud i sista stund. Nu blev det tyska och danska boxare som fick möta den svenska eliten. För djurgården gick det bäst i fjädervikt, som hade två klasser – A och B. Kurre Liljedahl gick till final i A-klassen där han dock förlorade mot Allan Karlsson från Örebro AK. Den senare var en av två svenska boxare som fick åka till sommarens OS i Los Angeles. B-finalen i fjäder blev en ren djurgårdsuppgörelse mellan Stellan Hedström och Sixten Svanström efter att båda gått ett par tuffa matcher på vägen dit. Tävlingen gick back ekonomiskt trots att det var ganska gott om publik. Den ekonomiska situationen i landet innebar att man var tvungen att sänka biljettpriserna för att folk skulle ha råd att gå på boxning och det krävdes i princip fullsatt alla dagar för att dyra, internationella turneringar skulle gå ihop.

För första gången sedan senior-SM började arrangeras 1920 vinner ingen av klubbens boxare guld. Av sju boxare som anmälts kom endast två kom till start – Knut Broman i mellanvikt och Gerhard Karlsson i lätt tungvikt. Kurt Liljedahl, som varit arbetslös en längre tid, hade precis fått jobb som snickare och tvingades att prioritera detta. Flera boxare klarade inte invägningen och valde att avstå från att delta (det var tydligen fel på klubbens våg, i träningslokalen precis innan hade boxarna klarat vikten). Broman eliminerades redan i första matchen men Karlsson gjorde en serie fina matcher och tog sig till final mot Lars Söderberg. På vägen dit hade han först besegrat Bertil Nordström från Vänersborg på knockout och Östen Olsson, Sundsvalls BK på poäng efter oavbruten offensiv. Innan SM hade Gerhard Karlsson och Lasse Söderberg möts fem gånger och endast en gång hade Karlsson vunnit men det hade varit i deras senaste möte och det hade alltid varit jämnt dem emellan. I finalen attackerade Gerhard Karlsson örebroaren i de två inledande ronderna med swingar och krokar som fick Söderberg att se frånvarande och passiv ut. I sista ronden kom Söderberg igen och träffade Karlsson med tre hårda höger slag i inledningen och vann även resten ronden klart och därmed matchen.


Gerhard Karlsson slog ner Bertil Nordström vid årets SM.

Det var dåligt med anmälningar till klubbmästerskapet detta år. I sista stund beslutade man att skjuta upp tävlingen till oktober. Tillslut visade det sig att det inte blev något mästerskap på hösten heller och ännu en lång tradition hade brutits då dessa hade arrangerats sedan 1920.

Säsongen avslutades med att DIF och Linnéa skickade ett gemensamt lag på en turné i Tyskland. Det var ett återgäldningsbesök för att Bayern hade skickat en trupp till klubbarnas gemensamma internationella tävling i Cirkus året innan. Djurgårdsboxarna Sixten Svanström, fjädervikt och Gerhard Karlsson i lätt tungvikt samt överledaren Carl G Swanberg fanns med i truppen. Gerhard Karlsson vann övertygade alla fyra matcher medan Svanström förlorade sina mot starkt motstånd och i flesta fallen var det mycket jämnt.

Vid halvårsskiftet tvingades Djurgården att lämna klubblokalen i Nalenhuset. Värst drabbades boxarna som då stod utan träningslokal. Hyran på 3500 kr var för hög. Faktum var att boxningssektionen stod inför en ordentlig kris. Sektionen var ifrågasatt inom föreningen då man börjat visa röda siffror. Framgångarna var begränsade, man hade knappt några stjärnboxare kvar och stod även utan lokal. Under sommaren tränade boxarna som vanligt på Tranebergs IP men i september blev behovet akut. Det dröjde ända till mitten på oktober innan det blev klart med den nya träningslokalen – ett större omklädningsrum på Östermalms IP – och under tiden hade flera boxare hunnit söka sig till andra klubbar. Den nya lokalen var en nödlösning och lämpade sig inte riktigt för boxningsträning, framför allt inte på vintern, och det gick knappt att arrangera några träningstävlingar inför publik där. Den största fördelen var närheten till Lill-Jansskogen dit man förlade konditionsträningen och fyspassen på söndagarna. I övrigt tränade man tre kvällar i veckan i klubblokalen.

Under året var förlusten av boxare stor. Leif Möller gick till IK Balder dit även en så pass genuin djurgårdare som Arthur ”Stubben” Litzén gjorde ett kortare gästspel (han gick bara en match innan han kommande säsong var tillbaka igen). Bröderna Sven och Fritz Hagelbäck samt Gustav Eriksson och Bror Persson gick till Huvudsta IS. Sven Lidman och Manne Lindwall återvände till Södertälje BS. Sven Modigh, Kurt Liljedahl, Gustav Ekström och Sven Andersson slutade. Från Enköping tillkom flugviktaren Alf Lövgren och från Lidingö BK welterviktaren Valter Svärd.


Valter Svärd, nyförvärv från Lidingö BK.

I oktober blåste boxningsförbundet liv i kvadratturneringen igen. De fyra stora boxningsklubbarna i Stockholm – Djurgården, IF Linnéa, IK Balder och BK Örnen – deltog med varsin ”åtta”. Djurgården och Balder hade svårt att få ihop fulla lag och lånade in boxare i vissa viktklasser från andra klubbar. I DIF:s fall berodde det på att man endast varit i träning ett par veckor i den nya lokalen. Så kom det sig att tre landslagsboxare från Borlänge – Bertil Andersson, Harry Eklund och Arne Andersson – representerade DIF. Tävlingen gick under två dagar och inleddes med semifinaler där boxarna lottades mot varandra. Den andra dagen gick finalerna och matcherna om tredje pris. Bertil Andersson och Harry Eklund vann båda guld och Stellan Hedström, Arne Häggberg och Arne Andersson tog silver och Djurgården blev bästa klubb.


Harry Eklund (t.h.) i djurgårdsdress och Sven Ekendahl, IK Balder möttes i kvadratturneringens mellanviktsfinal. Eklund vann och DIF blev bästa klubb.

Då det var omöjligt att arrangera träningstävlingar i klubblokalen sökte man sig under hösten till tävlingar på andra klubbar istället. Bland annat boxades klubbmatcher mot Upsala IF, IK Balder och Södertälje BS med begränsad framgång. Huvudsakligen var det klubbens juniorer som deltog. UIF besegrades först med 6-2 men sedan förlorade man med 2-6 respektive 1-5. Under hela tiden på Östermalms IP fortsatte klubben att delta i liknande tävlingar.


Olle Forsberg och Ola Sjöblom, BK Tigern efter deras möte vid årets junior-SM.

Tolv djurgårdsboxare kom till start på årets junior-SM. En ganska bra siffra med tanke på att man endast varit igång med träningen i knappt två månader, de primitiva förhållanden som rådde i träningslokalen samt att Gurra Bergman blev långvarigt sjuk och Oskar Kjällander fått träda in som vikarierande tränare. Mästerskapet inleddes som vanligt med den lätta avdelningen i mitten av december inför ett fullsatt Cirkus vilket innebar över 2000 åskådare. En nyhet var att invägning skulle ske varje dag. Tor Almér överraskade och tog sig till semifinal i weltervikt. Där förlorade han mot slutsegraren Ragnar Berglind från Svartvik. Även lille flugviktaren Alf Lövgren vann ett par matcher och tog sig till kvartsfinal där han tvingades lämna walkover. I den tunga avdelningen kring nyår klarade sig Olle Forsberg i bantam och Erik Åkerlind i mellanvikt bäst. Även dessa tog sig till semifinal. Väl där förlorade dom mot Sture Forsman, Norrköping respektive Tage ”Maggie” Johansson, Balder. Den senare tog guld. Djurgården slutade på sjätte plats.

 

Resultat 1932

1932-01-06; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: DIF & IF Linnéa
(F) Nils Andersson, DIF – Stig Cederberg, IF Linnéa; L 3
(B) Sture Fagerström, DIF – Stig Jonsson, IF Linnéa; L 3
(Fj) Sixten Svanström, DIF – Kurt Kreuger; IF Linnéa; W 3
(L) Lennart Andersson, DIF – Gerhard Pettersson, IF Linnéa; L 3
(W) Albin Hansén, DIF – Oscar Persson, IF Linnéa; L TKO 1 (skada)
(M) Knut Broman, DIF – Henning Dahlin, IF Linnéa; W 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Åke Jonsson, IF Linnéa; W 3
(T) Gustav Eriksson, DIF – Erik ”Vangis” Eriksson, IF Linnéa; L 3
Kommentar: Klubbmatch, förlust med 3-5. Gustav Eriksson skadade sin käke och måste opereras. Resten av säsongen blev spolierad. Han hade nyligen gjort comeback efter en motorcykelolycka.

1932-01-16/17/18; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: BK Örnen
16 (Fj) Stellan Hedström, DIF – Uuno Miettinen, Finland; L 3
16 (L) Oskar Pihl, DIF – Thure Ahlqvist, IK Ymer; L 3
16 (M) Knut Broman, DIF – Åke Jonsson, IF Linnéa; L 3
16 (LT) Arne Häggberg, DIF – Gösta Lövblad, BK Örnen; L DQ 2
17 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Lars Söderberg, Örebro AK; W 3
17 (L) Lennart Andersson, DIF – Thure Ahlqvist, IK Ymer; L KO 1
Kommentar: Internationell tävling med finskt och tyskt deltagande som gick bra ekonomiskt.

1932-01-22; Plats: Folkets Hus, Sundbyberg
Arr: Huvudsta IS
(L) Birger Larsson, DIF – Kurt Wigander, HIS; L 3
(L) Lennart Andersson, DIF – Henry Pettersson, HIS; W 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Gunnar Fernström, HIS; W 3
Kommentar: Nationell tävling. En uttagningsmatch skulle ha avverkats mellan Nils Palm, DIF och Evert ”Pulvret” Nilsson, HIS om en plats i fjädervikt i Stockholms lag i juniorstadsmatchen mot Oslo men Palm blev sjuk och Lindblom fick platsen. Så gott som fullsatt.

1932-01-22; Plats: Flottans gymnastiksal, Skeppsholmen
Arr: IK Balder
(F) Nils Andersson, DIF – Stig Malmqvist, IF Linnéa; W 3
Kommentar: Nationell tävling. Ovanstående match var semifinal i en uttagningsturnering – med fyra boxare – till stadslaget mot Oslo. Även Arne Häggberg skulle ha gått en kvalmatch mot Bertil Karlsson, Linnéa men denne blev sjuk och fick platsen Entré: 1:50 (50 öre för militärer i uniform).

1932-01-24; Plats: David Bagares gata 15
Arr: Djurgårdens IF & IK Balder
(F) Olle Forsberg, DIF – Helmer Andersson, Balder; L 3
(B) Nils Andersson, DIF – Helmer Cederfeldt, Balder; W 3
(Fj) Gösta Palm, DIF – Tage Andersson, Balder; W 3
(L) Lennart Andersson, DIF – Gösta Eklund, Balder; W 3
(W) Erik Åkerlind, DIF – Georg Sjöberg, Balder; L 3
(M) Knut Broman, DIF – Tage Johansson, Balder; L 3
(LT) Leif Möller, DIF – Ivar Johansson, Balder; L 3
(T) Arne Häggberg, DIF – Karl Raab, Balder; W 3
(Fj) Kurt Liljedahl, DIF – Stellan Hedström; EXH
Kommentar: En match mellan klubbarnas juniorer. Som dragplåster hade man annonserat med en match mellan Liljedahl och Lennart Bohman som under en tid tränat hos DIF. Bohman stoppades dock av läkaren p.g.a. en handskada och Stellan Hedström hoppade in istället. Bantamviktsmatchen var även final i uttagningen till stadslaget mot Oslo.

1932-01-30/31 & 1932-02-01 Plats: Cirkus, Djurgården;
Arr: Djurgården & IF Linnéa
30 (Fj-B) Sixten Svanström, DIF – Sixten Svensson, BK Tigern; W 3
30 (L) Oskar Pihl, DIF – Nils Karlsson, IK Balder; L 3
30 (M) Leif Möller, DIF – Sven Persson, Alnö IF; L TKO
30 (M) Knut Broman, DIF – Albert Widén, IF Linnéa; W 3
30 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Peter Jörgensen, Danmark; L 3
31 (Fj-A) Kurt Liljedahl, DIF – Gösta Löfgren, BK Örnen; W 3
31 (Fj-B) Stellan Hedström, DIF – Kurt Kreuger, IF Linnéa; W 3
31 (Fj-B) Sixten Svanström, DIF – Arne Eliasson, IK Ymer; W TKO 1
31 (L) Birger Larsson, DIF – Thure Ahlqvist, IK Ymer; L TKO 2
31 (M) Knut Broman, DIF – Edmund Törnkvist, Borlänge; L 3
01 (Fj-A) Kurt Liljedahl, DIF – Allan Karlsson, Örebro AK; L 3 (final)
01 (Fj-B) Stellan Hedström, DIF – Sixten Svanström, DIF; W 3 (final)
01 (T) Arne Häggberg, DIF – Åke Holmberg, BK Narva; W 3 (extra)
Kommentar: Internationell tävling med danska och tyska boxare som fick kallas in med kort varsel då de tilltänkta finnarna – Bruno Ahlberg och Gunnar Bärlund – tvingades lämnade återbud.

1932-02-07; Plats: Oslo
Arr: Norska Boxningsförbundet
(T) Gerhard Karlsson, Sverige – Erling Nielsen, Norge; L KO 1
Kommentar: Landskamp mot Norge. Karlsson skulle ha boxats i lätt tungvikt men slängdes in i tungvikt – då ”Vangis” Eriksson visade sig revbensskadad – mot en mycket tyngre motståndare och gick på en hård smäll i slutet av första ronden. Kampen slutatde 4-4.

1932-02-07; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet
(F) Nils Andersson, Stockholm – Arne Lunde, Oslo; W 3
(L) Lennart Andersson, Stockholm – Fr Berg-Hansen, Oslo; W 3
(T) Arne Häggberg, Stockholm – Folke Malm, Oslo; W 3
Kommentar: Juniorstadskamp som Stockholm vann med 6-2. Otto von Porat uppvisningsboxades mot tre boxare.

1932-02-16; Plats: Konserthallen, Folkets Park, Malmö
Arr: Allmänna Boxningssällskapet i Malmö
(F) Nils Andersson, DIF – Fritz Kubinyi, Ungern; L TKO 2
Kommentar: Tävling där en svensk kombination mötte ett ungerskt lag – lanserat som ett landslag – på Skandinavisk turné. Förlust med 2-6. Talrik publik. Notera att amatörboxning fortfarande var förbjuden på många ställen i landet och man kringgick det på samma sätt som vid proffsboxning – genom att bilda slutna sällskap som arrangerade tävlingarna. Kubinyi deltog på sommarens OS i Los Angeles.

1932-02-21; Plats: Gardesmanegen, Helsingfors
Arr: Finnska Boxningsförbundet
(LT) Gerhard Karlsson, Sverige B – Olavi Nyman, Finland B; W 3
Kommentar: B-landskamp som finnarna vann. Karlsson fick pris som bäste svenska stilboxare. En A-landskamp gick parallellt i Stockholm.

1932-02-21; Plats: Folkets Hus, Enköping
Arr: Enköpings BK
(L) Lennart ”Plätten” Andersson, DIF – Gösta ”Knatten” Lövgren, BK Örnen; L 3
Kommentar: En extramatch till uppgörelsen mellan EBK och Avesta AIK. Både Andersson och Lövgren var ursprungligen från EBK.

1932-02-26; Plats: Folkets Hus, Sundbyberg
Arr: Djurgårdens IF & Huvudsta IS
(F) Olle Forsberg, DIF – Hugo Trygg, HIS; L 3
(B) Nils Andersson, DIF – Sven Hagelbeck, HIS; L 3
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Evert ”Pulvret” Nilsson, HIS; W 3
(L) Lennart Andersson, DIF – Kurt Wigander, HIS; L 3
(W) Oskar Pihl, DIF – Henry Nilsson, HIS; L 3
(M) Knut Broman, DIF – Bernhard Sjöberg, HIS; W TKO 3
(LT) Arthur ”Stubben” Litzén, DIF – Evert Andersson, HIS; L 3
(T) Alfons Olofsson, DIF – Ivan Bruhn, HIS; L 3
(Fj) Sixten Svanström, DIF – Lennart Bohman, Örnsköldsvik; EXH
Kommentar: Klubbmatch där DIF kommer med ett B-betonat lag. Svanström mötte f.d. europamästaren Bohman i en extramatch.

1932-03-05/06/07; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet
05 (M) Knut Broman, DIF – Gunnar Johansson, Göteborg; L 3
06 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Bertil Nordström, Vänersborg; W KO 2
07 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Östen Olsson, Sundsvalls BK; W 3
07 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Lars Söderberg, Örebro AK; L 3 (final)
Kommentar: Senior-SM.

1932-03-12/13; Plats: Regementets gymnastiksal, Borås
Arr: IK Ymer
12 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Sixten Henriksson, Redbergslid; W 3
13 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Robert Mossefin, Norge; W 3
Kommentar: Internationell tävling med tre norska boxare i startfältet. Publiken var inte talrik.

1932-03-20; Plats: Träningslokalen, Örebro
Arr: Örebro AK
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Allan Karlsson, Örebro AK; L 3
(W) Lennart Andersson, DIF – G Landin, Örebro AK; W 3
Kommentar: Fullsatt nationell klubbtävling.

1932-04-16/17/18; Plats: Sporthallen, Oslo
Arr: Norska Boxningsförbundet
17 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Bernhard Lund, Norge; L 3
18 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Robert Mossefin, Norge; L 3
Kommentar: Kvadratturneing mellan Danmark, Sverige och Norges två lag – Oslo och landsorten. Lite med publik – 1000 personer var närvarande första dagen.

1932-04-29; Plats: Klubblokalen
Arr: IF Linnéa
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Harry Gustavsson, Linnéa; EXH
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Per Eriksson, IF Linnéa; EXH
Kommentar: Linnéas klubbmästerskap. Nästan hela laget som skulle åka till Bayern generalrepeterade. Enréavgiften var 1:50 (sittplats) och 1 kr (ståplats).

1932-05-06; Plats: München, Tyskland
Arr: Bayerns Boxningsförbund
(L) Sixten Svanström, DIF – Büchler, Tyskland; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Rücker, Tyskland; W 3
Kommentar: Ett kombinerat DIF och Linnéa lag, tävlandes i S:t Eriksdräkt, på turne i Bayern. Första tävlingen, förlust med 3-5.

1932-05-07; Plats: Nürnberg, Tyskland
Arr: Bayerns Boxningsförbund
(L) Sixten Svanström, DIF – Hans Herbst, Tyskland; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Georg Strauss, Tyskland; W 3
Kommentar: Andra tävlingen. Tre vinster, två förluster och tre oavgjorda matcher.

1932-05-09; Plats: Regenburg, Tyskland
Arr: Bayerns Boxningsförbund
(L) Sixten Svanström, DIF – Herbert Baechler, Tyskland; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Fleichmann, Tyskland; W 3
Kommentar: Den tredje och sista tävlingen i Tyskland.

1932-05-11; Plats: Folkets Park, Hälsingborg
Arr: Hälsingborgs BK
(L) Sixten Svanström, DIF – Anders Hallberg, Hälsingborg; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Erik Liedholm, Hälsingborg; W 3
Kommentar: En sista tävling på hemvägen till Stockholm. Laget mötte – inför 1000 åskådare – en Skånsk-Dansk kombination och vann med 7-1.

1932-07-01; Plats: Stockholms Folkpark, Ingentingskogen, Huvudsta
Arr: okänd
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Kurt Wigander, Huvudsta IS; L 3
Kommentar: OS-gala med 700-800 åskådare på plats. Sveriges två representanter vid den olympiska boxningen i Los Angeles denna sommar – Thure Ahlquist och Allan Karlsson – var huvudfigurer vid denna utomhusgala. I övrigt deltog främst stockholmsboxare. Totalt stod åtta matcher på programmet och biljettpriset varierade mellan 1:20-1:80.

1932-07-21; Plats: Södra Folkparken, Midsommarkransen, Stockholm
Arr: okänd
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Stig Jonsson, Linnéa; W 3
(L) Sixten Svanström, DIF – Gustav Lindkvist, BK Örnen; W 3
(M) Knut Broman, DIF – Henning Dahlin, Linnéa; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Hugo Blaurock, Heros Tyskland; W 3
Kommentar: Gala där en tysk lätt tungvikare från Berlin på segelsemester var huvudnummer. Han åkte längst östkusten och gjorde strandhugg här och var för att tjäna ihop till semesterkassan.

1932-07-22; Plats: Stockholms Folkpark, Ingentingskogen, Huvudsta
Arr: okänd
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Henry Norell, Balder; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Arne Häggberg, DIF; EXH
Kommentar: Gala med samma tysk som ovan som huvudattraktion. Cirka 350 personer var närvarande i publiken.

1932-08-03; Plats: Tranebergs IP, Stockholm
Arr: Djurgårdens IF
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Gustav ”Myran” Eriksson; EXH
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – John ”JA” Andersson; EXH
(LT) John ”JA” Andersson – Oskar Kjällander; EXH
Kommentar: John Andersson var på en månadslång semester i Stockholm och passade på att hjälpa sin gamla klubb genom att ställa upp på ett par uppvisningsmatcher på en utomhusgala. JA skulle ha mött Nisse Ramm men han blev ögonskada dagen innan. Flera av DIF:s amatörboxare, såsom Nils Palm, Nils Hörnfeldt, Sixten Svanström, Hans Hallberg, Leif Möller och Knut Broman deltog och mötte andra stockholmsboxare, bl.a Nils Fogelberg (Örnen) och Rune Ljungkvist (Balder). Inga resultat från dessa matcher är kända. Biljettpriset var 1 kr och ca 300 åskådare infann sig.

1932-08-05; Plats: Bella Napoli (Dansut), Djurgården
Arr: IK Balder
(Fj) Sture Fagerström, DIF – Stellan Hedström, DIF; EXH
(M) Leif Möller, DIF – Lars ”Avesta” Johansson, Balder; L 3
Kommentar: Nationell gala i f.d. ”Negerbyn” vid vattnet på Djurgården. 700 betalande åskådare. Biljettpris: 1 kr respektive 1:50.

1932-08-07; Plats: Bella Napoli (Dansut), Djurgården
Arr: IK Balder
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Åke Johansson, Linnéa; EXH
(LT) John ”JA” Andersson – Emil ”Mille” Johansson (Vallsäter); EXH
Kommentar: Den andra friluftsgalan på kort tid på samma plats av samma arrangör. Denna gång med JA som dragplåster. En ny sportslig och ekonomiskt succé. Solbrynta revystjärnor som Fridolf Rhydin och Aurora Åström fanns på plats bland publiken på 600 åskådare.

1932-10-10; Plats: Alcazar (f.d. National)
Arr: IK Balder & IF Linnéa
(F) Nils Andersson, Balder (DIF) – Harry ”Loppan” Jansson, Linnéa; L TKO 3
(B) Olof Forsberg, Balder (DIF) – Stig Malmqvist, Linnéa; L 3
(Fj) Sture Fagerström, Balder (DIF) – Stig Jonsson, Linnéa; L 3
Kommentar: Klubbmatch där Balder lånat in tre djurgårdare i de lättaste klasserna till sitt lag.

1932-10-21; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet
(F) A Kungsman, DIF (Alnö IF) – Hugo Trygg, Balder (Huvudsta); L DQ 3
(B) Bertil Andersson, DIF (Borlänge) – Herbert Andersson, BK Örnen; W 3
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Erik Samuelsson, Linnéa; W 3
(L) Sixten Svanström, DIF – Henry Norell, Balder; L 3
(W) Lennart Andersson, DIF – Erik Hagberg, BK Örnen; W 3
(M) Harry Eklund, DIF (Borlänge) – Henning Dahlin, Linnéa; W 3
(LT) Arne Häggberg, DIF – Olle Östling, Balder; L 3
(T) Arne Andersson, DIF (Borlänge) – Helge Johansson, BK Örnen; W 3
(Fj) Sture Fagerström, Balder (DIF) – Gösta Alm, BK Örnen; L 3
Kommentar: Semifinaler i den s.k. fyrkantsturneringen. Deltagande klubbar var Linnéa, BK Örnen, Balder och DIF. Djurgården hade lånat in fyra boxare – tre från Borlänge och en från Alnö. Balder förstärkte sitt lag med tre boxare varav en från Djurgården, Sture Fagerström.

1932-10-23; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet
(F) A Kungsman, DIF (Alnö) – Sven Karlsson, Linnéa; W 3 (bronsfinal)
(B) Bertil Andersson, DIF (Borlänge) – Stig Malmqvist, Linnéa; W WO (final)
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Gösta Alm, BK Örnen; L 3 (final)
(L) Sixten Svanström, DIF – David Engström, Linnéa; L KO 1 (bronsfinal)
(W) Lennart Andersson, DIF – Oscar Persson, Linnéa (Flottan); L TKO 3 (final)
(M) Harry Eklund, DIF (Borlänge) – Sven Ekendahl, Balder; W 3 (final)
(LT) Arne Häggberg, DIF – Folke ”Massa” Lind; BK Örnen; L 3 (bronsfinal)
(T) Arne Andersson, DIF (Borlänge) – Herbert Nilsson, Balder; L 3 (final)
(Fj) Sture Fagerström, Balder (DIF) – Erik Samuelsson, Linnéa; L KO 2 (bronsfinal)
Kommentar: Finaler i fyrkantsturneringen.

1932-10-30; Plats: Folkets Hus, Borlänge
Arr: Borlänge SK
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Bertil Andersson, Borlänge; L 3
(LT) Arne Häggberg, DIF – Herold Gullström, Borlänge; L TKO 2 (skada)
Kommentar: Nationell tävling med en publik på cirka 400 personer (fullsatt).

1932-11-05/06/07; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: BK Örnen & IF Linnéa
05 (W) Lennart Andersson, DIF – Bengt Alm, BK Örnen; W 3
05 (LT) Herbert ”Gibbons” Karlsson, DIF – Lars Söderberg, BK Kelly; L 3
06 (LT) Gerhard Karlsson, DIF – Hannes Koivunen, Finland; L 3
06 (W) Lennart Andersson, DIF – Henry Pettersson, Huvudsta; L 3
Kommentar: Internationell turnering med tyska och finska boxare som inte blev någon ekonomisk succé. Biljettpriset låg mellan 2:40-4:45 kr och Cirkus var besatt till ungefär 3/4. BK Kelly var en nybildad klubb som uppstått då Örebro AK lade ner son boxningsverksamhet. Namnet kom från en produkt – bilringen ”Kelly” – som såldes av en styrelseledamot.

1932-11-11; Plats: S:t Eriksplan 5
Arr: Djurgårdens IF & IK Balder
(Fj) Sixten Svanström, DIF – Ejnar Eriksson, Balder; EXH
(L) Karl Persson, DIF – Arne Ehn, Balder; EXH (L 3)
(L) Stellan Hedström, DIF – Nils Karlsson, Balder; EXH (W 3)
(W) Hans Hallberg, DIF – Stig Söderberg, Balder; EXH (W 3)
(W) Dahlgren, DIF – Valter Nilsson, Balder; EXH (L 3)
(M) Knut Broman, DIF – Olov Strid, Balder; EXH (W 3)
(M) Erik Åkerlind, DIF – Tex Edner, Balder; EXH (L 3)
(LT) Alfons Olofsson, DIF – Sven Karlsson, Balder; EXH (W 3)
(T) Gerhard Karlsson, DIF – Tage ”Maggie” Johansson, Balder; EXH (L 3)
Kommentar: Gemensam klubbtävling i Balders träningslokal. Samtliga matcher gick utan domslut och ovan angivna resultat är från tidningsreferat. Milles gymnasium var fyllt till bristningsgränsen.

1932-11-13; Plats: Folkets Hus, Sandviken
Arr: Sandvikens AIK
(L) Stellan Hedström, DIF – Nils ”Katten” Fogelberg, Balder; L 3
Kommentar: Nationell tävling inför 500 personer.

1932-11-18; Plats: Klubblokalen, Uppsala
Arr: Upsala IF
(B) Nils Andersson, DIF – Uno Johansson, UIF; L 3
(L) Tor Almér, DIF – Gösta Löfgren, Örnen; W 3
(L) Nils Hörnfeldt, DIF – John Hallgren, UIF; L 3
(L) Stellan Hedström, DIF – Erik Palm, UIF; W 3
(W) Knut Broman, DIF – Ernst Nilsson, UIF; W 3
(W) Lennart Andersson, DIF – Artur Tegnér, UIF; W 3
(LT) Arne Häggberg, DIF – Karl Pettersson, UIF; W 3
(T) Gerhard Karlsson, DIF – Verner Blom, UIF; W 3
Kommentar: Nationell tävling dit DIF kom med ett lag på åtta boxare – dock inte i alla viktklasser. Fulltalig publik.

1932-11-25; Plats: S:t Eriksplan 5
Arr: Djurgårdens IF & IK Balder
(F) ?, DIF – Sven Lindahl, Balder; L WO
(B) Olof Forsberg, DIF – Helmer Cederfeldt, Balder; L 3
(Fj Nils Hörnfeldt, DIF – Helge ”Bagarn” Eriksson, Balder; L 3
(L) ) Lennart Röhr, DIF – Ejnar Eiksson, Balder; L 3
(W) Tor Almér, DIF – Stig Söderberg, Balder; W KO 3
(M) Erik Åkerlind, DIF – Stig Dahlman, Balder; L 3
(LT) Nils Lundin, DIF – Tex Edner, Balder; W KO 2
(T) Alfons Olofsson, DIF – Karl Raab, Balder; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Tage ”Maggie” Johansson, Balder; W 3
Kommentar: Klubbmatch för juniorer. I flugvikt möttes två balderboxare, K Andersson och Sven Lindahl i en extramatch. Huvudmatch – utanför klubbmatchen – var mötet mellan Karlsson och Johansson i lätt tungvikt. Fullt hus och förlust med 2-6.

1932-12-02; Plats: Metropolteatern, Södertälje
Arr: Södertälje BS
(B) Olle Forsberg, DIF – Sixten Eriksson, Södertälje; L 3
(Fj) Nils Hörnfeldt, DIF – Helge Lidström, Södertälje; L 3
(W) Tor Almér, DIF – Roland Skeppström, Södertälje; L 3
(M) Valter Svärd, DIF – E Wenander, Södertälje; W TKO 2
(LT) Nils Lundin, DIF – Gösta Skog, Södertälje; L TKO 2
(T) Lennart Stahre, DIF – Manne Lindberg, Södertälje; L 3
(L) Sixten Svanström, DIF – Patrik Karlsson, DIF; EXH
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Alfons Olofsson, DIF; EXH
Kommentar: Klubbmatch inför fullsatt salong.

1932-12-04; Plats: Cirkus, Linköping
Arr: IFK Linköping
(Fj) Stellan Hedström, DIF – Gösta Alm, BK Örnen; L 3
(LT) Gerhard Karlsson, DIF – Bror ”Brockan” Svensson, Linköping; W 3
Kommentar: Första ”fria” amatörgalan i staden – nu behövde man inte längre söka tillstånd hos myndigheterna för att arragera amatörboxning. Det var samtidigt den hittills största boxningstävlingen i Linköping och var en stor succé – 750/1000 åskådare. Ett par månader tidigare gick den första ”fria” galan i Skåne. Örebro och Jönköping var två andra städer som hade haft samma problem med myndigheterna men även i dessa lättades på tillståndsplikten vid den här tiden.

1932-12-13/14/15/16/17; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet
13 (F) Alf Löfgren, DIF – Haldo Hardell, Jämtlands Sikås; W 3
13 (W) Valter Svärd, DIF – Lars Karlsson, Jämtlands Sikås; W KO 1
13 (W) Tor Almér, DIF – Valle Segerholm, Lidingö BK; W 3
13 (LT) Alfons Olofsson, DIF – Ivar Johansson, IK Balder; L 3
14 (F) Alf Löfgren, DIF – Isak Skolin, BK Örnen; W 3
14 (Fj) Nils Hörnfeldt, DIF – Eskil Engstrand, IK Sparta; W 3
14 (LT) Nils Lundin, DIF – Georg Andersson, IK Balder; W 3
15 (Fj) Nils Hörnfeldt, DIF – Stig Petrini, Koskullskulle; L 3
15 (W) Tor Almér, DIF – Fritz Hagelbäck, Huvudsta IS; W 3
15 (W) Valter Svärd, DIF – G Lindell, BK Örnen; L 3
15 (LT) Nils Lundin, DIF – Helmer Andersson, IK Sparta; L KO 1
16 (F) Alf Löfgren, DIF – Edvin Andersson, IK Balder; L WO
16 (W) Tor Almér, DIF – Stig Hedman, Flottans IF; W 3
17 (W) Tor Almér, DIF – Ragnar Berglin, Svartvik; L KO 1 (semi)
Kommentar: Junior-SM:s lätta avdelning.

1932-12-18; Plats: Folkets Hus, Borlänge
Arr: Borlänge SK
(Fj) Stellan Hedström, DIF (Avesta) – Bertil Andersson, Borlänge; L 3 (L WO)
Kommentar: Klubbtävling mellan Borlänge och Avesta där Hedström fyllde ut de senare laget i fjädervikt. Tyvärr vägde han över och Avesta förlorade på walkover men matchen boxades ändå för publikens skull, det var fullsatt. Hedström förlorade även den riktiga fighten.

1932-12-28/29/30 & 1933-01-02/03; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet
28 (L) Lennart Röör, DIF – N Wärnkvist, Oskarshamn; W 3
28 (M) Nils Hägglund, DIF – Yngve Palmgren, Deje; L 3
29 (B) Olof Forsberg, DIF – Ola Sjöberg, BK Tigern; W TKO 2
29 (L) Patrik Karlsson, DIF – Gösta Lindqvist, BK Örnen; L TKO 1
29 (L) Erik Andersson, DIF – Sven Andersson, Sundsvalls BK; L 3
29 (L) Lennart Röör, DIF – Helmer Jakobssen, BK Narva; L WO
29 (M) Erik Åkerlind, DIF – Gunnar Stålhammar, IK Balder; W 3
30 (M) Erik Åkerlind, DIF – Artur Österlin, Solna BK; W 3
02 (B) Olof Forsberg, DIF – Knut Svensson, BK Tigern; W 3
02 (M) Erik Åkerlind, DIF – S Wikander, BK Örnen; W WO
03 (B) Olof Forsberg, DIF – Sture Forsman, Norrköping; L WO (semi)
03 (M) Erik Åkerlind, DIF – Tage ”Maggie” Johansson, IK Balder; L 3 (semi)
Kommentar: Junior-SM:s tunga avdelning. Forsberg klarade inre vikten vid invägningen till semifinalen och tvingades lämna wo.