070-..............

David Colligan – nyinflyttad tränarprofil

Den andra nya profilen vi träffat i fikahörnan för en pratstund är engelsmannen Dave Colligan, som för ett år sedan flyttade till Norra Ängby med sin fru och dotter från London. Sedan ett halvår tillbaka kör han de mycket uppskattade södagspassen för motionärer och i veckorna ser vi honom ibland delta i motionspassen.

Dave kom till Sverige första gången i januari 2019 för att under en helg leta efter ett nytt hus. Konsekvenserna av Brexit hade börjat sjunka in, han jobbar som försäljare av jordbrukskemikalier och reser runt i Europa för att träffa kunder, och lyckades övertala sin arbetsgivare att placera honom på Stockholmskontoret. Samtidigt som han letade bostad passade han på att provträna på sex olika boxningsklubbar i Stockholm. Det blev inget hus den gången men en ny klubb fann han.

Dave växte upp i Liverpool på 70- och 80-talet, i princip på en boxningsklubb, en del av hans släkt, McHaleś, drev Transport ABC Gym, samtidigt var dom ökända entreprenörer i “Säkerhets- och beskyddarbranchen”. Dave hade en annan karriär i sikte, studera och skaffa sig ett riktigt jobb och när det var dags att börja träna boxning på allvar valde han Kirkby ABC i stället.

Under årens lopp har Dave tvingats flytta runt för att hitta jobb och då även boxats och tränat för olika klubbar, Parsons Cross (Sheffield), Stourbridge (Birmingham) och All Stars ABC (London). Han har även fungerat som tränare på några av dessa, främst för juniorboxare.

Såsom född och uppvuxen i Liverpool håller han naturligtvis på “The Reds” men hans svenska lag är blåränderna som han följer på TV och skulle vilja se på Tele2 Arena någon gång då det öppnar upp igen för publik. Han är snabb att påpeka att båda hans lag är regerande mästare.

Dave är en genuin boxningsmänniska och vi är mycket glada att han hittade hem hos oss.

Nyhetsarkiv