070-..............

DJURGÅRDSBOXNINGEN SÖRJER JANNE WESTLING

Djurgårdens boxning har nåtts av beskedet att vår klubbkamrat, den före detta djurgårdsboxaren Jan Westling, har lämnat oss.

Janne har avlidit i sviterna av Covid-19.

Janne Westling var aktiv inom boxningssporten från 1947, då han prövade på den för första gången, tills för bara något år sedan då hans hälsa inte tillät mer engagemang för den sport han älskade.

Som boxare i mellanvikt och lätt tungvikt var Janne aktiv mellan 1951 och 1961, och under karriären mötte han många av dåtidens största, bland dem Rolf Johansson (Ingos bror) och ”Söders Dempsey” Lennart Risberg.

Janne följde upp den aktiva karriären med att bli tränare och arrangör, och senare en av landets mest erfarna domare. Under många år var Janne Westling ordförande i Stockholm- Gotlands domarklubb där han med intresse och fingertoppskänsla delade ut uppdragen till de olika tävlingarna och sedan noggrant följde upp de olika domarnas insatser.

Djurgårdens boxare och ledare tar av sig huvudskydden och sörjer en människa som levde för vår sport, och som var en trägen och kär gäst på klubbens arrangemang, både som domare och som åskådare.

Janne Westling blev 85 år.

Nyhetsarkiv