070-..............

Årets boxare 2022

Djurgårdens Boxning är en av landets ledande boxningsklubbar och även under 2022 har många goda prestationer gjorts. Varje år brukar vi uppmärksamma några som gjort prestationer utöver det vanliga och detta år har vi, i mycket hård konkurrens, utsett följande pristagare:

Bästa Senior: Erik Mendoza

Motivering: Behöver egentligen ingen närmare motivering, egen produkt som har boxats i närmare 10 år. Hans meritlista är lång och innefattar:

– 4 SM-guld, 2 silver

– 1 Nordiskt mästerskap, 2 silver

– 1 EM start

Under 2022 tog han 1 SM-guld, 1 NM-silver samt boxade EM i mellanvikt.

Bästa Junior: Adam Chahine

Motivering: Har under året snabbt etablerat sig i Sverigeeliten bland juniorer och tog silver på SM i december i Botkyrka. En stor talang.

Bästa Ungdom: Majken Sjölander

Motivering: Har länge varit lovande men svårt att få ut all sin kunskap i ringen vid match. Men under 2022 lossnade det och hon boxades hem en guldmedalj på ungdoms-SM.

Bästa Diplom: Wilberforce Bezudde Jr

Motivering: Har endast boxats i drygt 18 månader och har under 2022 utvecklats enormt för att mot slutet konstant få höga poäng i diplomserien. Stark för din ålder och blev utsedd till årets fajter i Stockholm 2022 av Stockholm-Gotlands Boxningsförbund.

Bästa träningsflit: Milad Feeli

Motivering: Milad är en flitig gäst i träningslokalen, och har utvecklats enormt under året till en mycket lovande diplom och ungdomsboxare. Dessutom är han alltid glad och trevlig och sprider positiva vibrationer. En stor tillgång i lokalen. (Gjorde även ett mycket bra diplom-SM 2023, och tog silver.)

Bästa motionsboxare: Robert Johnsson

Motivering: Robert har kombinerat hög närvaro på motionspassen samt ett stort och drivande engagemang i sociala aktiviteter i och utanför träningslokalen för DIF Boxnings medlemmar, speciellt för supporterklubben “Lindad 17:45”, tex samkväm efter träning, vinterbad, fester, stipendier mm. Han är en riktig djurgårdare som står för träningsflit och kamratskap, värderingar som DIF Boxning vill förmedla.

Priserna delades ut på årsmötet den 6 maj

Nyhetsarkiv