070-..............

Boxningscoachen Nigel Davies på besök hos DIF Boxning!

Veckans profil!

DIF Boxning hade igår kväll ett fint besök. Det var den blivande (!) svenske rikstränaren Nigel Davies som kom och bekantade sig med Djurgårdens Boxning. Nigel som är på besök i Sverige har i helgen lett en landslagsamling med Sveriges seniorer på Bosön. Han diskuterar just nu med Svenska Boxningsförbundet om att anlitas som svensk rikstränare. Vi får se hur det går.

Nigel Davies är en mycket erfaren och känd boxningscoach som har varit ansvarig för såväl Storbritanniens som Nederländernas landslag, bl a i två OS för Storbritannien. Han har tränat en mängd engelska boxningsstjärnor, bl a OS-och Världsmästarna Anthony Joshua och James Degale (Badou Jacks senaste motståndare), men även andra mästare som Nicola Adams, Tyson Furu och många, många fler.

Nigel gjorde som sagt ett besök hos DIF Boxning och stannade i flera timmar och följde de olika träningsgrupperna. Han tyckte det var extra kul att se bilderna på DIF Boxnings ”Hall of Fame”, där han mycket väl kände igen Badou Jack, Bashir Hassan, Badou Jack, Modo Sallah, Naim Ternunja, tränaren Walter Mohr m fl från olika internationella tävlingar. Han förärades förstås en DIF-tröja också.

Publicerad: 2017-01-24

Nyhetsarkiv