070-..............

Bra start på SM för Djurgården Boxning

Bra start på SM för Djurgården Boxning

På första dagen på SM i boxning i Norrköping var tre Djurgårdsboxare uppe i ringen. Det blev en bra förstadag för Djurgårdarna.

Först uppe i ringen var Redouane Kaya, 60 kg. Redouane gör i år come back efter några års frånvaro. Han boxades tidigare i Djurgården och sedan i andra klubbar och erövrade flera SM-guld. Därefter gick han över till proffslägret och gick sju proffsmatcher. Han var obesegrad i de matcherna. Efter ett längre uppehåll är han alltså tillbaka i amatörboxningen och i Djurgården Boxning. Första matchen i årets SM gick mot Tor Bergkvist Jarra från Redbergslids BK. Matchen kommer nog att noteras som SM:s kortaste.

Efter bara 20 sekunders boxning slog Redouane ner motsåndaren varefter domare stoppade matchen.

I nästa Djurgårdsmatch var det dags för Yousofi Rouhullah, också 60 kg. Han mötte Sebastian Rodriguez från Helsingborgs BK. Det blev en mycket jämn match, där Rouhullah rörde sig snabbt och elegant på avstånd med snabba utfall och där motståndaren jagade efter. Jämn och mycket bra match där Rouhullah till slut vann rättvist på delat domslut 3-2.

I den tredje Djurgårdsmatchen för kvällen startade Artsiom Trubianiom i 71 kg. Motståndare var John Jeppson Rudell från Majornas BK. Artsiom startade i högt tempo som han också höll genom alla tre ronderna. Bra gjort och många träffar mot en duktig motståndare. Stundtals jämnt, men där Artsiom förde matchen på ett bra sätt. Rättvis seger, dock på delat domslut 3-2, vilket var lite överraskande. Artsiom vidare i turneringen.

I bilderna nedan:

– Redouane Kaya

– Yousofi Rouhulla

– Yousofi Rouhullah

– Rouhullah med coach Ajmal Omar

– Artsiom Trubianiom

– Artsiom flankerad av coacherna Carlos Echegeray och Ajmal Omsrzada.

Kom

Nyhetsarkiv