070-..............

Dif-boxare glänste i landskampen mot Finland

Både Bashir Hassan (60 kg) och Gabriel Richards vann sina matcher i landskampen mot Finland lördagen den 13 december. Gabriel avgjorde hela kampen, som Sverige vann med 6-5, efter att Bashir visat klassen i en av de första matcherna.

Så här rapporterar förbundstränaren Santiago Nieva om de båda Dif-boxarnas insatser:

”Bashir Hassan gjorde comeback i landslagsfärgerna och visade med bravur att han inte tappat någonting i vare sig stil eller effektivitet. Hassan kunde med fin boxning ta en välförtjänt seger på 3-0.”

Bashir fick en stående ovation när han efter landskampen anslöt till Dif:s julfest i klubblokalen.

Gabriel Richards kom inte loss till festen, eftersom han testades av dopingkommissionen, givetvis utan problem. Santiago Nieva skriver så här på SBF:s hemsida om Gabriels insats i landskampen:

”Inför finalen var det jämt, 5-5 i matcher då Hikmat Azamov, Bashir Hassan, Ida Lundblad, Clarence Goyram och Hampus Henriksson vunnit sina matcher. Det var upp till WSB:s (World Series Boxing) nyförvärv Gabriel Richards att avgöra kampen. Richards hade det svårt mot den betydligt kortare motståndaren, Gennadij Metsikäinen, bland annat då hans slag inte riktigt träffade där han ville. Två låga slag från Richards resulterade i en varning, och det såg ut som att Richards skulle bli bortdömd. Men rutinen tog över och han kunde reda ut situationen till sista ronden och vann med domarrösterna 2-0.”

Resultat:

13 dec, landskamp Sverige-Finland. Botkyrkahallen. Arr: SBF/BBK.

60 kg: Bashir Hassan, Dif/Sve vs Timo Liljeroos, Fin 3-0

91 kg: Gabriel Richards, Dif/Sve vs Gennadij Metsikäinen, Fin 2-0.

Publicerad: 2014-12-18

Nyhetsarkiv