070-..............

DIF Boxning flyttar till ny träningslokal på Tomtebogatan

Det är nu klart att Djurgårdens Boxning byter träningslokal efter 22 år på Agnegatan.
Flyttlasset går från Agnegatan till Tomtebogatan, vid St. Eriksplan i Vasastan, den 26-27 april. Vi uppmanar alla klubbmedlemmar att boka den helgen i kalendern – flytten kräver många villiga medhjälpare.

Efter lång tids sökande och mycket arbete har vi nu äntligen lyckats lösa den segdragna lokalfrågan, till det bättre. Den nya lokalen är betydligt större och innefattar en stor träningssal (ca 280 kvm), två mindre (60 resp. 80 kvm) samt ordentliga utrymmen för styrketräning, dusch och omklädningsrum för damer och herrar etc. Totalt ca 540 kvm, allt med full takhöjd och vi tror att kvalitén på träningen för såväl motionärer som tävlingsboxare därmed kommer att öka. Lokalens adress är Tomtebogatan 13 i närheten av S:t Eriksplan som nås enkelt med t-bana, pendeltåg eller buss. Precis som lokalen på Agnegatan har den mycket boxningskänsla fast mycket bättre och större. Vi tackar den genuine Djurgårdsvän, boende på Tomtebogatan, som tipsade om lokalen.

Anledningen till att vi nu tvingas att flytta är att det inte är möjligt att komma överens med nuvarande värden om en förlängning av kontraktet. Vår huvudmålsättning har hela tiden under förhandlingarna varit att försöka stanna kvar i lokalen men krav på en kraftig hyreshöjning (50%), förbättringar i miljonklassen av ventilationen samt att vi endast erbjudits ett kort 1-års kontrakt har gjort det omöjligt. Tvisten behandlades i hyresnämnden i december och då beslutades om avflyttning senast den 30 juni.

Att flytta klubben är ett stort arbete och det är nu viktigt att vi sluter oss samman och hjälps åt. Just nu påbörjas renoveringar av den nya lokalen. Alla som vill är hjärtligt välkomna att bidra, stort som smått, hör av er till mig eller någon i styrelsen. Exakt datum för flytten är inte helt spikat men kommer troligtvis vara helt genomförd den 1 maj. Vi återkommer nästa vecka med exakt datum så fort det är helt fastlagt. Jag hoppas också att alla medlemmar har överseende med att det kan bli lite stökigt i nuvarande lokalen under andra hälften av april då huvuddelen av flyttbestyren görs.

Notera att Vasastan är inte ett helt nytt område för DIF Boxning, vi delade lokal med IK Balder på S:t Eriksplan 4 under andra hälften av 1930-talet fram till 1942 då vi flyttade till Pontonjärgatan på Kungsholmen. Andra adresser i Vasastan som klubben haft är Döbelnsgatan 97 och korsningen Odengatan/Birger Jarlsgatan samt givetvis under många år i Centralbadets lokaler på Drottninggatan

Jag tror att lokalen på Tomtebogatan kan bli ett riktigt lyft för framtiden och hoppas att alla medlemmar hänger med. En allmän visning av lokalen kommer att hållas i april.

Niclas Selberg, ordf.
Djurgårdens IF Boxning
info@difboxning.se

Publicerad: 2014-03-21

Nyhetsarkiv