070-..............

Diplomboxning för barn och ungdomar hos DIF

DIF Boxning har barn- och ungdomsgrupper (10-14 år) i s.k. diplomboxning. Det är en svensk boxningsform för ungdomar där hårda slag inte är tillåtna.

Killarna och tjejerna tränar en timme tre gånger i veckan – måndag, onsdag och fredag kl 16.30. Alla kan vara med. Man kan provträna en gång gratis. I början kan man låna utrustning men man bör köpa egen ganska snart om man vill fortsätta. Vi säljer det som behövs i lokalen – tandskydd, boxhandskar för barn mm. Övriga saker som killarna och tjejerna kan vilja ha, hoodies, overaller, t-shirts mm, säljs i webshoppen https://www.stadium.se/foreningar/2467097

Boxning är en av de billigaste sporterna att utöva. Djurgården tar endast ut en avgift på 1300 kr/halvår och 1600 kr/år. Rullande intagning under året. Betalning görs kontant, med kort, Swish (123 617 2837) på plats i lokalen (alternativt klicka på följande länk direkt: https://www.superinvite.no#/invitation/86b94dae7c6517ec1ac767fd2c136580) Skriv sedan ut och ta med kvittot när ni hämtar ut medlemskortet i receptionen i klubblokalen.

Den som vill kan börja tävla (med tränarens godkännande) men det är inget krav. Man tävlar under speciella regler, vilka regleras av Svenska Boxningsförbundet (SBF).

Boxarna delas vid tävlingar in efter ålder och vikt, det finns tre olika åldersklasser, dessa är A (14 år), B (12-13) och C (10-11).

Vid en diplommatch räknar domarna inte antalet utdelade träffar – hårda träffar är heller inte tillåtna – istället bedöms bland annat boxarens teknik och uppförande i ringen.

Matcherna går över tre ronder, med olika tid för ronderna beroende på ålder och bedöms av tre poängdomare samt en ringdomare.

Några av klubbens mycket duktiga diplomboxare under onsdagens träning i lilla salen:

Nyhetsarkiv