070-..............

Diplomsparring på T-13 i helgen

Diplomsparring på T-13 i helgen

I lördags hade vi besök på T-13 av Tensta BK för lite sparring. Tack Teimour och Tensta BK för en givande eftermiddag.

För ungdomar i 9-14 årsåldern som vill börja boxas är det diplomboxning som gäller. Djurgården håller klasser tre gånger i veckan.

Tider: måndag, onsdag och fredag kl 16.30-17.30.

Boxning är en av de billigaste sporterna att utöva. Kostnaden är 1100 kr/halvår och 1400 kr/år. I början kan man låna utrustning men man bör köpa egen ganska snart. Vi säljer det som behövs i lokalen.

Man kan provträna en gång gratis innan man bestämmer sig om man vill fortsätta.

Den som vill kan börja tävla (med tränarens godkännande) då man fyllt 10 år men det är inget krav. Man är lika välkommen om man bara vill träna.

Boxarna delas vid tävlingar in efter ålder och vikt, det finns tre olika åldersklasser, dessa är A (14 år), B (12-13) och C (10-11).

Vid en diplommatch räknar domarna inte antalet utdelade träffar – hårda träffar är heller inte tillåtna – istället bedöms bland annat boxarens teknik och uppförande i ringen.

Matcherna går över tre ronder, med olika tid för ronderna beroende på ålder och bedöms av tre poängdomare samt en ringdomare.

Bild: Några av djurgårdens diplomboxare vid sparring mot Tensta BK i lördags samt tränarna Teimour (Tensta) och Meryl (DIF).

Nyhetsarkiv