070-..............

Djurgårdens nya boxningshopp – Wilberforce Bezudde Jr

Många talanger har kommit och gått i Djurgårdens boxningslokaler genom åren. Den senaste i raden är en ung 15-årig kille från Vasastan – Wilberforce Bezudde Jr – som kan bli en av de bästa.

Wilberforce har boxats diplommatcher ett drygt år innan han under våren nu börjat tävla som ungdom i ”riktiga” matcher. På kort tid har han nu etablerat sig som en av de bästa i lättvikt (60 kg) i landet efter en rad bra insatser i ringen. Han vann tex guld i Sala Sparbank Box Open där han i finalen besegrade en ungdomslandslagsman samt gjort en imponerande insats på landslagets scoutingläger. Senast vann han övertygande på ”Under bron”-galan i Stockholm. Snabbt marscherat av en kille som inte sysslat med sport tidigare. En riktig råtalang

– Har inte varit intresserad av sport tidigare, men har nu upptäckt att boxning är min grej, säger Wilberforce. Provade på basket en kort tid då jag bodde i Uganda för många år sedan, det är allt.

Han tränar för Babacar Kamara och Carlos Echegaray (och tidigare som diplomboxare med Meryl Mikal)

– Wilberforce var för stark som diplomboxare, vanlig boxning passar honom bättre, domarna bröt ofta matcherna, säger Carlos.

Målet i år är att vinna ungdoms-SM i december och ta sig in i ungdomslandslaget. Längre fram att bli proffs.

Wilberforce är född i Sverige av Ugandiska föräldrar och bor i Vasastan. Till vardags går han i åttonde klass på Matteus Skola nära bostaden och siktar på att plugga ekonomi i framtiden parallellt med boxningen.

Och boxningsintresset verkar finnas i övriga familjen, Wilberforce har värvat sina yngre systrar till klubbens diplomgrupp där han även ibland hjälper till som extratränare.

Guld Skara Sparbank Box Cup
Wilberforce och Meryl på landslagets scoutingläger i Kumla
Vinst på AIF:s gala för en dryg vecka sedan.

Nyhetsarkiv