070-..............

Erika Edblom starkast i Gävle

Erika Edblom tog den enda Djurgårdssegern i traditionella jätteturneringen Falken Cup i Gävle, helgen 27-29 september. Erika, som debuterade som boxare just i Falken Cup (och vann då också) behövde bara gå en match, mot Kristina Tveit från norska Trym. Erika boxade suveränt bra och vann klart.

Dif åkte till Gävle med en liten trupp. Två av storfavoriterna till turneringsseger kunde inte vara med: Linnéa Strandell tvingades kliva av med skadeproblem och dito svenske mästaren Gabriel Richards skrämde bort övriga tungviktare ur turneringen och blev utan match.

Duktige diplomkillen Ajat Sabitov gjorde en stark insats men föll i finalen med en enda poäng och domarrösterna 1-2 mot Felix Nyrfors från Rapid, Västerås. Ett domslut som mötte burop från den stora publiken.

27-29 september. Falken Cup, Gävle. Arr: BK Falken.

D57 kg: Ajat Sabitov vs Jon Gundersson, Kelly (Örebro) 3-0.

Ajat Sabitov vs Felix Nyrfors, Rapid (Västerås) 1-2.

S56 kg: Ruslan Salijev vs Bager Mohammadi, Göteborg 0-3.

S60 kg: Sandra Attermo vs Grete Kraugerud, Trym (Norge) 0-3.

U60 kg: Tamim Azizi vs Anton Svensson, Göteborg 0-3.

S64 kg: Erika Edblom vs Kristin Tveit, Trym 3-0.

J64 kg: Omar Massi vs Samuel Yonesyan, Rapid 0-3.

S81 kg: Anthony Ossandon vs Dino Söderberg, BK Tiger (Västerås) 0-3.