070-..............

Guld, silver och brons i Tallin

Djurgården landslagsboxare Erik Mendoza gjorde en imponerade start på säsongen och vann 75-klassen i Tallinn Open efter tre klara segrar med 5-0. En fin trofé.

Även Angelo Asmar gjorde en mycket bra insats i lätt tungvikt (80 kg), vann övertygande lördagens semifinal men förlorade sedan en jämn final under söndagen där han boxade helt respektlöst mot en mycket mer rutinerad motståndare.

Sebastian Johansson (71 kg), som vunnit ungdoms- och junior-SM, gjorde sin första internationella turnering som senior. Även han gjorde en stark insats. Trots det, blev det poängförlust i lördagens semifinal, en match han lika gärna kunde – och kanske borde – ha vunnit, sett till vad som presterades i ringen.

Klubbens fjärde deltagare, Hampus Henriksson (80 kg), tvingades lämna walk-over av tävlingsledningen pga en teknikalitet. Säsongsdebuten får vänta till nästa tävling i oktober.