070-..............

Moses Bazzi på träningsläger och landskamp i Frankrike

Djurgårdens Moses Bazzi 15 år var uttagen i en trupp med ungdomar och juniorer till Nancy i Frankrike för ett kort träningsläger den 20 till 23 mars. Därefter reste laget till Dijon för att under söndagen den 24 mars boxa en landskamp mot det franska landslaget.

– Lägret gick bra, det var lärorikt, sa Moses efteråt. Tyvärr förlorade jag en jämn match mot franska mästaren som kunde gått till vem som. Nästa gång vinner jag.

Moses är från djurgårdens ungdomsgrupp, och detta var hans första framträdande i landslagsdressen.

Resultat: Landskamp Frankrike – Sverige:

80 kg Moses Bazzi – Lenny Legagneus Cisewich, Frankrike: förlust poäng.

————————————————————

DIF Boxning har barn- och ungdomsgrupper (10-14 år) i s.k. diplomboxning. Det är en svensk boxningsform för ungdomar där hårda slag inte är tillåtna. Rullande intagning – häng på nu.

Killarna och tjejerna tränar en timme tre gånger i veckan – måndag, onsdag och fredag. Alla kan vara med. Man kan provträna en gång gratis. I början kan man låna utrustning men man bör köpa egen ganska snart om man vill fortsätta. Vi säljer det som behövs i lokalen – tandskydd, boxhandskar för barn mm. Övriga saker som killarna och tjejerna kan vilja ha, hoodies, overaller, t-shirts mm, säljs i webshoppen https://www.stadium.se/foreningar/2467097

Boxning är en av de billigaste sporterna att utöva. Djurgården tar endast ut en avgift på 1300 kr/halvår och 1600 kr/år räknat från betaldatum. Betalning görs kontant, med kort, Swish (123 617 2837) på plats i lokalen alternativt genom att klicka på följande länk direkt: https://www.superinvite.no#/invitation/86b94dae7c6517ec1ac767fd2c136580 Skriv sedan ut och ta med kvittot när ni hämtar ut medlemskortet i receptionen i klubblokalen.

Den som vill kan börja tävla (med tränarens godkännande) men det är inget krav. Man tävlar under speciella regler, vilka regleras av Svenska Boxningsförbundet (SBF).

Boxarna delas vid tävlingar in efter ålder och vikt, det finns tre olika åldersklasser, dessa är A (14 år), B (12-13) och C (10-11).

Vid en diplommatch räknar domarna inte antalet utdelade träffar – hårda träffar är heller inte tillåtna – istället bedöms bland annat boxarens teknik och uppförande i ringen.

Matcherna går över tre ronder, med olika tid för ronderna beroende på ålder och bedöms av tre poängdomare samt en ringdomare.

Nyhetsarkiv