070-..............

Riktig Djurgårdsanda

Bilden är tagen våren 1986 och visar ett gäng bekymrade Dif-boxare som snart riskerar att bli utkastade på gatan. Men fajtlusten finns fortfarande kvar och ingen har en tanke på att kasta in handduken.

Mellan 1975-1986 låg klubben i Centralbadets lokaler på Holländargatan. Djurgården var vid tidpunkten Sveriges ledande boxningsklubb med flera stjärnboxare men Centralbadet var slitet och i behov av renovering och nu var man tvungna att lämna när lokalen skulle rustas upp. Hyran för en ersättningslokal förväntades stiga från 30 till ca 100 tkr/år vilket var mycket mer än man trodde sig klara av. Inför ett stundande årsmöte uppmanades medlemmarna att betala in ett extra bidrag och värva nya medlemmar.

Klubben var nere för räkning men reste sig på åtta. Man hittade en stor och rymlig lokal i ett garage på Kronobergsgatan, Kungsholmen. Och en riktig djurgårdsprofil Bengt “Benke-bräda” Broberg, lyckades få djurgårdens överstyrelse att gå med på att betala hyran. I den nya lokalen ökar aktiviteten och 1987 blir man återigen bästa klubb på SM.

I ett par uppföljande artiklar under sommaren ska vi presentera några av personerna på bilden lite närmare.

Bild från vänster: Lars Myrberg, Kent Pira, Steve Winqvist (tränare), Ulf Carlsson (tränare) och Hans Pinchoffs. Längst fram syns den mångårige ledaren, kassören och ordföranden Torsten Almquist. Saknas på bilden gör bl.a. elitkillarna Håkan Brock och Tommy Börzsei. Totalt uppskattades att man hade 19 aktiva boxare och ca 35-40 motionärer som tränade regelbundet.

Nyhetsarkiv