070-..............

Tre RSC-vinster på SM

I går fredag den 6 december var det dags för Djurgården att träda in i SM-bataljerna i Köping. Till det positiva hör att det blev tre segrar på RSC för först Danial Arshad (J69 kg) som malde på sedvanligt sätt ner motståndaren Timor Hasani, Morgongåva BK som till slut gav upp i andra ronden. Uppgivet r 2 alltså. Adel Belalia (S 69 kg) körde också slut på sin motståndare Yousuf Kalash, Guldstaden och domaren stoppade matchen i rond 2. Erik Mendoza (S 75 kg) följde Adels exempel och malde ner Sad Krkic, Halmstad tills domaren tyckte det räckte och stoppade matchen i andra ronden. Strålande insatser av de tre Djurgårdarna som var totalt överlägsna sina motståndare.

Andra Djurgårdsboxare gjorde strålande insatser men förlorade knappt jämna matcher. Erika Edblom (S69 kg) gjorde en mycket bra match mot klassfavoriten Marianne Ahlborg, Angered, men förlorade knappt. Bra insats av Erika. SM-debuterande Sebastian Johansson gjorde en kanonmatch mot favoriten Emanuel Ryttersson, Hallstahammar. Många var vi som trodde att Sebastian vann men domarna tyckte annorlunda och hade motståndaren som vinnare. Massi Omar (S 64 kg) gjorde efter ett par års uppehåll come back i SM-sammanhang och gjorde en fantastisk bra match mot regerande svenske mästare Emil Harrysson, BK Falken och höll på så när att knipa segern. Mycket knapp förlust med 4-1 för Massi som i alla fall fick en domare med sig. Fahd Ali Hussein gjorde också en jättebra match i J 75 kg men förlorade mycket knappt mot Sam Svensson, BK Revansch. Också lite förvånande. Slutligen Wida Chivali hade oturen att inte få några motståndare i sin klass J 51 kg utan var tvungen att gå upp en viktklass till 54 kg. Med ett vikttapp på 5 kilo och en mer erfaren motståndare i form av Haningeboxaren Kamilla Östlund blev det svårt. Wida gav dock inte upp utan kämpade tufft på och anföll hela tiden i matchens tre ronder men det blev motståndaren som fick domarnas röster. Enorm känpamatch av Wida. Till och med motståndaren och hennes sekonder var imponerade av Widas tuffhet.

SM fortsätter i morgon med fortsatta matcher för Djurgårdsboxare. Bl a boxas Adam Belalia (S 81 kg), Alex Bwambale (91 kg), Goran Babic (91+kg) och Danial Arshad (J 60 kg). Danial boxas final mot Kevin Scott, Uppsala. Resterande finaler går på söndag.

Nyhetsarkiv