070-..............

Våra nya profiler – Meryl Mikal

Meryl är ökentjejen som har Muhammad Ali som förebild, är för snäll att slåss på gatan men alltid velat känna hur det känns att fajtas mot en annan människa i en ring.

Vi slår oss ner i fikahörnan på klubben efter ett avklarat kvällspass med Meryl Mikal – det senaste nytillskottet i tränarstaben – för en pratstund. Meryl kommer att ta hand om lunchboxningen men också hjälpa till med kvällspassen, totalt ca 4 pass/vecka.

Meryl är född och uppvuxen i en liten stad i öknen i Arizona men har i vuxen ålder flyttat runt en del i USA innan hon rotade sig i Stockholm. Hon har en lång bakgrund inom boxningssporten som aktiv och ledare.

– Jag började träna boxning som motionär i 20-års åldern i New Jersey och mer seriöst några år senare på Tommy’s Gym, efter flytt till södra Kalifornien.

Golden Gloves är ett av boxningsförbunden för amatörer i USA (det andra är USA Boxing) och det var dit Meryl anslöt dig när det var dags för match. Under 5-6 år gick hon lokala matcher på klubbarna i närområdet innan hon flyttade till San Francisco för att träna för Paul Wade i den klassiska klubben 3rd Street Boxing Gym. Här fortsatte karriären på klubbarna i Bay-området (men hon vann även en stor nationell Golden Gloves-turnering i Florida som hon inte räknar på riktigt eftersom det var på WO). Det var även i San Francisco hon träffade sin man som hon nu har varit gift med i 18 år.

Förutom att träna har Meryl alltid hjälpt till med att arrangera tävlingar, träna och administrativt i de klubbar hon varit i, och det vill hon fortsätta med hos Djurgården också.

Meryl älskar att lära ut boxning

– Alla är unika, har olika kroppar och egenskaper. Många som kommer till boxningsklubbarna har tittat på boxning på nätet och tror att dom vet hur dom ska boxa. Men det finns så många olika sätt att boxas och ingen stil passar alla, säger hon. Man måste alltid anpassa till individen. Jag älskar att se människor utvecklas och bli bättre. Det kan jag hjälpa dom med.

Förebilder inom boxningen är främst Muhammad Ali.

– Ali var en fantastisk boxare och representant för sporten, säger hon. Även Manny Pacquiao faller henne på läppen.

Hon ser också upp till tränaren Freddy Roach

– Han har bakgrund som boxare och haft så många olika typer av boxare och vet hur man får fram var och ens styrkor.

Till Sverige kom paret för åtta år sedan då Meryl var gravid. Numera är båda två, och deras son, svenska medborgare. Meryl kommer närmast från våra boxningsvänner i Stockholms AIF, där hon under 4 år varit tränare och suttit i styrelsen. Hon bedriver även en egen verksamhet – Tiger Eye Boxing – som arrangerar Bootcamps i boxning 2 ggr/år. Meryl är utbildad grafisk formgivare med inriktning mot trycksaker men tanken är framöver att hon ska försörja sig som PT.

Hockey är en stor passion! Av de amerikanska lagen i NHL är det främst LA Kings hon brinner för efter sina många år i Kalifornien men hon följer även Islanders och Boston Bruins men i Sverige är det naturligtvis DIF Hockey som gäller.

Dif är glada att erbjuda våra medlemmar att träna för denna mycket duktiga tränare. Passen börjar redan nu på tisdag.

Nyhetsarkiv