070-..............

Veckans profil Rateb Nori

Veckans profil!

DIF Boxnings nye ordförande Rateb Nori.

Hej, mitt namn är Rateb Nori och jag är 35 år. Född i Kabul och uppvuxen i Moskva. Jag kom till Sverige 1997. Jag boxades för DIF och var med i landslaget. Totalt ca 60 matcher. Blev uttagen till OS-truppen. Men tyvärr blev det väldigt intensivt med mina studier på universitetet i Uppsala och jag valde att satsa på det. Jag läste vidare på University of Chicago i USA. Jag blev klar med mina studier och jobbar nu i finansbranchen sedan de senaste 10 åren.

Jag bor i Stockholm och är gift med Linn som är advokat. Vi har två barn ihop.

DIF- Boxning har gett mig en nyckel till framgång och med hjälp av den brukar jag kunna öppna även lite utmanande dörrar. Jag kände mig välkommen sedan den första dagen jag steg in boxningslokalen. Det steget visade sig vara ett kliv in det svenska samhället. Genom boxningen har jag träffat vänner för livet.

Jag ska göra mitt bästa för DIF- boxnings ungdomar och för att de ska känna sig trygga och lika välkomna som jag kände mig en gång i tiden.

Rateb Nori

Publicerad: 2016-06-09

Nyhetsarkiv