070-..............

Diplom- och ungdomsgruppen drar igång den 18 augusti

Sommarlovet lider mot sitt slut, fler och fler återvänder efter semestern och snart börjar skolan igen. Den 18 augusti kör vi igång träningen för diplom- och ungdomsgruppen. Som tidigare är det den rutinerade Stefan ”Hebbe” Lundqvist som är huvudansvarig och träningstiden är kl 16.30-18 måndag, onsdag och fredag. Nya som gamla ungdomar är välkomna.

Träningen är mycket allsidig men består huvudsakligen av teknikövningar där boxningens grunder lärs ut såsom slag (raka slag, krokar och uppercuts), försvar (pareringar, duckningar etc), kontringar och förflyttningar (i sidled och framåt/bakåt). Självklart ingår även övningar för att träna styrka, balans, kondition och kordination.

Målgruppen är pojkar och flickor i åldern ca 10-15 år men äldre och yngre kan provträna och få delta i träningen efter samråd med tränaren. Det finns inget krav att deltagarna måste tävla även om det är vår förhoppning att så många som möjligt blir så intresserade och duktiga att dom vill representera klubben i ringen. Förra säsongen tog tex en av killarna guld på diplom-SM.

Priset är 900 kr för en termin (6 månader) och 1100 kr för ett år. Betalning görs till Bankgiro 5621-8589 eller Plusgiro 453519-1. Ange alltid namn, personnummer (10 siffror) och fullständig adress så skickar vi hem medlemskortet. Det går även bra att betala kontant i lokalen. Nybörjare kan provträna en gång, registrering görs i entrén.

Diplomboxning är form av boxning för barn under 15 år där hårda slag är förbjudna och endast utövarnas teknik bedöms vid tävlingarna. Djurgården deltar huvudsakligen i Stockholms Diplomserie där vi en gång per månad möter boxare från andra Stockholmsklubbar men ett par gånger per år deltar vi även på tävlingar ute i landet. Säsongens första tävlingstillfälle är redan 7 september.

För mer info kontakta:

Niclas Selberg, ordf.
Dif Boxning
info@difboxning.se
076-790 66 60

Stefan ”Hebbe” Lundqvist, diplomansvarig
Dif Boxning
070-44 55 959

Publicerad: 2014-08-08

Nyhetsarkiv