070-..............

1921

I början av året befinner sig Alex Weimark fortfarande utomlands. Elitboxarna har nu lämnats utan sin tränare i drygt ett halvår och SM börjar närma sig. En viss aktivitet upprätthålls dock av Oscar Donald och Axel Johnsson.

Årets första tävling i Cirkus arrangeras av IF Linnéa. Djurgården deltar endast med några av sina mindre namnkunniga boxare då man inte vill riskera några skador inför SM. Värt att notera är i alla fall ”Myran” Erikssons fina insats med tre segrar på fyra matcher mot bra motstånd.


Djurgårdsboxare i lokalen på Stockholms Stadion 1920/1921. På bilden syns bl.a. Oskar Kjällander (ö r mitten) och på mittersta raden fr .v. Oscar Andrén (1:a), John Pettersson (3:e), David Lindén (4:e) och till höger om honom Gustaf ”Myran” Eriksson.

Antalet anmälda till SM är stort (96 st) och för att klara av arrangemanget på tre dagar tvingas SBF införa en kvaltävling. En ny (åttonde) viktklass har införts, pappersvikt. Den kommer snart att döpas om till flugvikt som i de flesta andra länder (men under ganska lång tid kommer båda uttrycken att förekomma). Tage Bergman (P), Oscar Andrén (B), Gustaf ”Gurra” Bergman och Erik Viktorin (Fj), Oskar ”Kille” Kjällander (L), Gustaf ”Bagarn” Karlsson (M), David Lindén (LT) och John Pettersson (T) är alla direktkvalificerade till SM. Gustaf ”Myran” Eriksson, N Sjöberg och bröderna Tage och Tore Bergvall tvingas alla att kvala. Både ”Myran” och Tage ”Turf” Bergvall klarade kvalet galant. Djurgården fick även en tredje plats som togs av Tore Bergvall.


Oskar Kjällander, svensk mästare i lättvikt och Oscar Andrén, silvermedaljör i bantamvikt 1921.

Ett par veckor innan SM anländer Weimark till Stockholm och ett intensivt träningsläger genomförs innan SM på hans institut för att slipa formen. Han lyckas snabbt få fart på de flesta vilsna själar som farit omkring som yrväder i träningslokalen under det senaste halvåret och klubben gör till slut ett bättre SM än förra året. Tyvärr väger flera av boxarna för mycket och bröderna Bergvall och fjolårets silvermedaljör i fjädervikt Erik Viktorin kommer inte till start. Bröderna Tage och ”Gurra” Bergman tvingas båda gå upp en viktklass. Samtliga fjolårsmästarna är anmälda och Gurra Bergman ställs direkt mot den regerande lättviktsmästaren Olle Johansson från Hammarby, och vinner matchen efter två extraronder. I semifinalen ställs han mot klubbkamraten ”Kille” Kjällander men avstår till dennes fördel då han ansågs ha bättre chans i finalen. Denna vinner nu Kjällander ganska komfortabelt över Bertil Dahlöf från ÖIS efter att ha slagit ner sin motståndare vid flera tillfällen i andra och tredje ronden. Djurgården har ytterligare tre boxare i final. I en av dessa, bantamviktsfinalen, möts Oscar Andrén och Alex Kvist från Solna BK. Matchen blir en av turneringens bästa där Andrén förlorar ytterst knappt. Fjolårsmästaren David Lindén möter Wessman från Hammarby i turneringens värsta match. Båda boxarna varnas två gånger i första ronden då de mer brottas än boxas. I andra ronden diskvalificeras båda två och inget pris delas ut i denna klass. Det är första och enda gången något sådant inträffat i svensk amatörboxning. John ”Djurgårds-Pelle” Pettersson är en ganska färsk boxare som i tungviktsfinalen ställs mot fjolårets silvermedaljör och gör sin bästa match i karriären. Efter en mycket bra första rond tvingas han dock att ge upp i andra ronden då konditionen inte räckte till. Bagarn Karlsson tar sig till semifinal men där blir slutsegraren Roland Morberg för svår. Slutfacit blir en guldmedalj och två silvermedaljer.


Annons i DN för Djurgårdens och IF Linnéas gemensamma tävling på Cirkus 1921.

I mars genomför DIF och Linnéa en sedan länge planerad turnering på Cirkus. Klubbarna har sedan 1919 haft ett ganska stort samarbete men efter klubbmatchen i slutet på förra året verkar nu relationen vara ganska frostig och detta blir det sista arrangemanget klubbarna gör tillsammans på drygt två och ett halvt år. Oscar Andrén får här möta Alex Kvist igen som han förlorade mot i SM-finalen nyligen. Båda har gått upp en viktklass och boxar nu i fjädervikt. Detta verkar Andrén ha mått bäst av och han får nu omgående revansch. Till slut blir det en silvermedalj i turneringen.

Årets klubbmästerskap hålls i mitten på april och är denna gång förlagt till Auditorium. Auditorium är fullsatt och hela arrangemanget är en succé. Mästerskapet har föregåtts av kvalmatcher i klubblokalen eftersom antalet anmälningar var stort. Boxarna är uppdelade i två klasser, klass 1 (senior) och klass 2 (junior), och under fyra timmar boxas 24 matcher. Matcherna i klass 1 gäller klubbmästerskapet och följande blev klubbmästare: Sven Pettersson (pappersvikt), Tage Bergman (bantamvikt), Oscar Andrén (fjädervikt), Gustaf Bergman (lättvikt), Allan Höglund (weltervikt), Gustaf Karlsson (mellanvikt) och John Pettersson (tungvikt). Noterbart är att gamle Olle Wallander gör comeback i ringen. Han har inte boxats sedan det s.k. proffsräfset 1919 och förlorar klart welterviktsfinalen mot Allan Höglund. Proffsräfset var en process som följde efter bildandet av Svenska Boxningsförbundet (SBF) där man delade in boxarna i amatörer och proffs. Det blir det sista som händer under denna säsong då den inplanerade klubbmatchen mot Solna BK ställs in. Djurgården tycker att tiden är för knapp, man vill uppenbarligen inte riskera att fadäsen vid klubbmatchen mot Linnéa föregående år ska upprepas.


Sven Pettersson blev klubbmästare i pappersvikt 1921.

Under sommaren har sektionen som vanligt förlagt sin träning till Tranebergs IP tre kvällar i veckan. Många boxare sysslar också med andra idrotter. Speciellt uppmanas de att ägna sig åt fotboll och allmän idrott d.v.s. det vi idag kallar friidrott. Flera av de bästa boxarna tränar även på Weimarks institut. Under våren/sommaren har det också gått en hel del rykten om att boxare från sektionen ska göra en utbrytning och bilda en ny klubb eller byta klubb p.g.a. missnöje med klubbledningen men så sker inte och sektionen ser fram emot den nya säsongen med tillförsikt.

Internationellt är sommarens stora händelse i boxningsvärlden VM-matchen mellan Jack Dempsey och Georges Carpentier som även blir mycket omskriven i svensk press. En mycket tragisk händelse inträffar vid de s.k. dödsboxningarna i Stockholms Folkpark i Ingentingskogen. Sven Steiner gör debut som proffs och möter Erik Hultberg. Den senare kollapsar efter matchen och avlider senare.

Den 1 november byter Djurgården klubblokal. Lokalen på Stadion har blivit för trång. Den nya lokalen ligger under gymnastiksalen på Östermalms läroverk (Östra Real) och beskrivs som en av de bättre lokalerna för boxning. Här kan boxarna ha sin ring uppmonterad hela tiden (även brottarna kan ha sin matta framme). Den gamla lokalen i Sofiatornet övertas av Stockholms Kvinnliga Fäktklubb.

Även detta år arrangerar DIF en stor internationell tredagarsturnering på Cirkus, denna gång med gäster från Danmark. Arrangemanget får lovord i pressen som säsongens bästa. Djurgården matchar Oscar Andrén, Gurra Bergman och flera nya boxare. Bäst går det för Andrén som i finalen besegrar den danske mediegunstlingen Andres ”Vidunderbarnet” Petersen. De skulle även komma att mötas senare i karriären, i Andréns proffsdebut, och även denna gång vann Andrén. Gurra Bergman besegrar först svenske mästaren Hjalmar Tancred men förlorar sedan finalen mot dansken Hans Nielsen. Bland debutanterna gör Bertil Westergren och Evert Karlsson bra ifrån sig. Den senare skall om ett par månader komma att vinna SM i bantamvikt. Annars är tävlingen mest känd för att Harry ”HP” Persson från Solna BK här gör sin debut i ringen. Det sker mot den danske olympiske silvermedaljören Sören Pedersen och HP förlorar. Det är f.ö. den enda riktiga förlusten i HP:s korta amatörkarriär.

I slutet av detta år arrangeras det första juniormästerskapet. Antalet anmälningar är mycket stort och man delar upp mästerskapet i två omgångar där man tävlar i fyra viktklasser vid varje tillfälle. Den första omgången går i slutet av november och Djurgården skickar upp fyra pojkar i ringen. Bäst går det för Allan Nettelbladt som tar en silvermedalj i fjädervikt. Den andra omgången går faktiskt i början på januari 1922 och denna gång har klubben tre boxare med. Ragnar ”Ragge” Rosberg tar även han silver efter att ha vunnit tre matcher på ett övertygande sätt men förlorat finalen knappt. Ragge får mycket beröm i pressen men den framtida boxningskarriären avstannar ganska snart. Istället blir han tränare och en framstående ledare i klubben. Juniorboxningarna blir en stor publikframgång. Ända långt in på 50-talet ska tävlingarna varje år komma att arrangeras på Cirkus vid jul- och nyårshelgen och nästan alltid inför utsålda hus.

 

Resultat 1921

1921-01-08/09; Plats: Fredriksstad, Norge
Arr: okänd

08 (B) Oscar Andrén, DIF – Thoresen, Norge; W 3
08 (Fj) Gustav Bergman, DIF – Eriksen, Norge; W AB 1
08 (B) Oscar Andrén, DIF – Aage Wulff, Danmark; L 3 (final)
08 (Fj) Gustav Bergman, DIF – Karl Johansen, Norge; W AB 1 (final)
09 (LT) David Lindén, DIF – Ernst Ohlson, Göteborg; W 3
09 (LT) David Lindén, DIF – Sigvardsen, Norge; W 3 (final)
Kommentar: Internationell tävling i Norge med svenskar och danskar.

1921-01-19/20; Plats: Lorensbergs Cirkus
Arr: BK Defence, Göteborgs AK och Göteborgs BK

19 (B) Erik Östervall, DIF – Karl Owing, Boxningsklubben; W AB 3
19 (B) Erik Östervall, DIF – Claes Eriksson, ÖIS; L 4
19 (Fj) Erik Viktorin, DIF – Martin Åkerlund, ÖIS; W 3
20 (Fj) Erik Viktorin, DIF – Ragnar Johansson, ÖIS; L WO (match om 2:a pris)
Kommentar: Nationell tävling i Göteborg.

1921-01-29/30/31; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: IF Linnéa
29 (F) Sten Wikblad, DIF – Bengt Engström, SAK; L 3
29 (F) Sven Pettersson, DIF – Sven Kullberg, HIF; L 3
29 (B) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – Claes Eriksson, ÖIS; W 3
29 (L) Tage ”Turf” Bergvall, DIF – F Nordsten, IF Linnéa; L AB 3
29 (L) E Holm, DIF – F Nordsten, IF Linnéa; L 3
29 (W) David Myrong, DIF – Otto Fredriksen, Danmark; W AB 3
30 (B) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – Helge Fredlund, IF Linnéa; W 3
30 (B) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – Karl Pettersson, IF Linnéa; L 3
30 (L) Tore Bergvall, DIF – Hans Nielsen, Danmark; L 3
30 (L) E. Holm, DIF – Hans Nielsen, Danmark; L 3
30 (T) Larsson, DIF – Knut ”Pappa Långben” Nilsson, IF Linnéa; L AB 1
31 (B) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – T Eklund, Enköping; W 3
31 (L) Skog, DIF – Nils Larsson, HIF; L 3
Kommentar: Tävling med norska, danska och franska boxare.

1921-02-03; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: SBF

(Fj) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – Nils Eriksson, HIF; W 3
(L) Tage ”Turf” Bergvall, DIF – Tore Bergvall, DIF; W 3
(L) Tage ”Turf” Bergvall, DIF – Nils Larsson, HIF; L AB 2
(M) N Sjöberg, DIF – Herbert Hoffman, SAK; L 3
Kommentar: SM-uttagningar. Tore & Tage Bergvall samt ”Myran” Eriksson kvalificerar sig till SM. Ingen av dessa kommer dock till start.

1921-02-12/13/14; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Svenska Boxningsförbundet

12 (L) Gustaf ”Gurra” Bergman, DIF – Olle Johansson, Hammarby; W 5
12 (L) Oskar Kjällander, DIF – Knut Nilsson, Enighet Malmö; W KO 2
12 (M) Gustaf ”Bagarn” Karlsson, DIF – Ernst Niklasson, Örgryte; W AB 2 (kvart)
12 (LT) David Lindén, DIF – Bertil Rosén, IF Linnéa; W 3 (kvartsfinal)
13 (B) Tage Bergman – Alex Kvist, Solna BK; L AB 2 (semifinal)
13 (B) Oscar Andrén, DIF – Karl Pettersson, IF Linnéa; W 3 (semifinal)
13 (L) Oskar Kjällander, DIF – Gustaf Bergman, DIF; W WO (semifinal)
13 (M) Gustaf ”Bagarn” Karlsson, DIF – Roland Morberg, IF Linnéa; L 3 (semi)
13 (LT) David Lindén, DIF – Knut Nilsson, IF Linnéa; W AB 1 (semifinal)
14 (B) Oscar Andrén, DIF – Alex Kvist, Solna BK; L 3 (final)
14 (L) Oskar Kjällander, DIF – Bertil Dahllöf, Örgryte; W 3 (final)
14 (LT) David Lindén, DIF – Valter Vessman, Hammarby; ND DQ 2 (final)
14 (TT) John Pettersson, DIF – Bernhard Johansson, Södertälje; L TKO 2 (final)
Kommentar: Svenska Mästerskapen. I lätta tungviktsfinalen diskas både Lindén och Wessman då de brottas mer än boxas.

1921-02-24, Plats: Göta livgardes gymnastiksal
Arr: SBF och Brottningsförbundet

Kommentar: Propagandauppvisning där boxning och brottning stod på programmet. Under ledning av Robert Hällsjö från SBF gör deltagare från Djurgårdens IF och IF Linnéa fem stycken uppvisningsmatcher med några av sina bästa boxare. Även bröderna Svensson, brottare från Djurgården, deltar.

1921-02-26/27; Plats: Lorensbergs Cirkus, Göteborg
Arr: ÖIS

26 (L) Gustaf Bergman, DIF – Torkel Andersen, Köpenhamn; W 3
27 (L) Gustaf Bergman, DIF – Bertil Dahlöf; ÖIS; L 3
Kommentar: Internationell turnering i Göteborg med danska boxare.

1921-03-05/06; Plats: Cirkus Hippodromen, Malmö
Arr: GAK Enighet

(Fj) Oscar Andrén, DIF – Sven Nordenskiöld, Malmö; W 3
(Fj) Oscar Andrén, DIF – T Svensson, Boxing, Lund; W 3
Kommentar: Nationell gala, den första större som arrangeras i Malmö. Första pris till Andrén.

1921-03-13/14; Plats: Cirkus, Stockholm
Arr: DIF och IF Linnéa

13 (F) Sten Wikblad, DIF – Bengt Engström, SAK; L 3
13 (B) Tage Bergman, DIF – Karl Pettersson, IF Linnéa; W 3
13 (L) Gustav Bergman, DIF – Arvid Lundkvist, IF Linnea; L 3
14 (B) Tage Bergman, DIF – Sven ”Donzo” Andersson, IF Linnéa; L 3 (final)
14 (B) Erik Östervall, DIF – Aage Wulff, Danmark; L 3 (extramatch)
14 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Alex Kvist, Solna BK; W 3
14 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Sven Steiner, Solna BK W 3 (match om 2:a pris)
Kommentar: Säsongens sista internationella tävling i Stockholm är en gala med danskar och norrmän. Det väcker en hel del uppståndelse då Andrén väljer att möta Steiner om andrapriset istället för att möta Anders ”Vidunderbarnet” Petersen om förstaplatsen.

1921-04-02/03; Plats: Lorensbergs Cirkus
Arr: Örgryte IS & BK Defence

02 (B) Tage Bergman, DIF – Gösta Thörnqvist; ÖIS; W 3
02 (Fj) Oscar Andrén, DIF – O Ohlson, ÖIS; W 3
02 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Filip Claeson, BK Defence; W 3
03 (B) Tage Bergman, DIF – Erik Eriksson, ÖIS; L AB (skada)
03 (B) Tage Bergman, DIF – Georg Götterup, Danmark; L 3
03 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Kaj Olsen, Danmark; W 3
Kommentar: Internationell gala med danskar och norrmän som enligt Göteborgstidningen var överlägsna i stil och teknik. Andrén lyckas i alla fall ta guld.

1921-04-15; Plats: Auditorium, Stockholm
Arr: DIF

(P) Sven Pettersson – Sten Wikblad; W 3 (final)
(B) Erik Östervall – Söderman; W 3
(B) Tage Bergman – Erik Östervall; W 3 (final)
(Fj) Oscar Andrén – Rydström; W AB 2 (final)
(L) Gustaf Bergman – Tage ”Turf” Bergvall; W 3
(L) Erik Viktorin – Tore Bergvall; W 3
(L) Gustaf Bergman – Erik Viktorin; W 3 (final)
(W) Allan Höglund – Rosenson; W 3
(W) Allan Höglund – Olof ”Olle” Wallander; W AB 1 (final)
(M, T) Gustaf ”Bagarn” Karlsson – John ”Djurgårds-Pelle” Pettersson; EXH
(p) Eric Ericsson – Cederholm; W 3
(b) S E Winberg – Runo Wange; W 3
(fj) Harry Svedlind – Oscar Malmström; W 4
(l) Konrad ”Konte” Jonsson – A Lundin; W TKO 1
(w) Gustaf Petterson – Gustaf Lönnberg; W AB 1
(m) Håkan Karlsson – Manne Sundström; W 3
(t) Karl Karlson – Algot Petterson; W TKO
Kommentar: Djurgårdens klubbmästerskap. Boxarna var indelade i två klasser, klass 1 (elit) och klass 2 (nybörjare). De senares viktklasser betecknas med gemener. Totalt boxas det 24 st matcher på detta klubbmästerskap. Karlsson (lt) och Pettersson (t) hade inget motstånd i respektive klass och möttes i en uppvisningsmatch. Notera att gamle Olle Wallander boxar igen i djurgårdsdressen efter sin utflykt till Pugilist.

1921-10-08/09; Plats: Lorensbergs Cirkus, Göteborg
Arr: Göteborgs AK

08 (L) Gustav Bergman, DIF – Gustav Johansson, ÖIS; W AB 2
09 (L) Gustav Bergman, DIF – R Asplund, ÖIS; W 3
09 (L) Gustav Bergman, DIF – Frithiof ”Sullivan” Eriksson, ÖIS; L AB (skada)
Kommentar: Säsongens första tävling med svenska och danska deltagare.

1921-10-15/16/17; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Solna BK

15 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Albert Holdt, Danmark; L 4
15 (L) Gustav Bergman, DIF – Helge Henningsson, Solna BK; W 3
15 (W) Oscar Kjällander, DIF – S Helgesen, Danmark; L 3
15 (LT) David Lindén, DIF – Knut Nilsson, IF Linnéa, W DQ 3
15 (LT) David Lindén, DIF – Harry Klang, Solna BK; W KO 2 (final)
16 (L) Gustav Bergman, DIF – Arvid Lundkvist, IF Linnéa; L 3
17 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Knut Klang, Solna BK; W 3
17 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Hjalmar Tancred, Solna BK; L 3 (2:a pris)
17 (W) Oscar Kjällander, DIF – Einar Johansson, Örgryte IS; L DQ 2
Kommentar: Internationell gala med boxare från Tyskland och Danmark.

1921-10-29/30/31; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Hammarby IF

29 (Fj) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – B Andersson, Örgryte; W 3
29 (L) Gustaf Bergman, DIF – A Simonssen, Örnulf, Kristiania; W 4
29 (M) Gustaf ”Bagarn” Karlsson, DIF – Roland Morberg, IF Linnéa; L AB 3
30 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Thure Wetterberg, Sundbyberg; W 3
30 (Fj) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – Knut Klang, Solna BK; L 4
30 (L) Gustaf Bergman, DIF – Nicolai Clausen, Danmark; L 3
31 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Knut Klang, Solna BK; W 3 (final)
31 (L) Gustaf Bergman, DIF – Helge Fredlund, IF Linnéa; W 3 (2:a pris)
Kommentar: Hammarbys första tävling. Det är även första gången boxare från BK Örnen, Viktoria SK och Sundbybergs BK deltar i offentliga tävlingar. De två sistnämnda är sedan länge avsomnade.

1921-11-13; Plats: Regeringsgatan 28, Stockholm
Arr: DIF

Kommentar: Uttagningstävlingar på Weimarks Institut till Djurgårdens internationella turnering en vecka senare.

1921-11-19/20/21; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: Djurgårdens IF

19 (F) Evert Karlsson, DIF – John Stenkvist, Solna BK; W 3
19 (F) Eric Eriksson, DIF – Carl Österberg, ÖIS; L AB 2
19 (B) Runo Wange, DIF – Georg Götterup, Danmark; L TKO 2
19 (Fj) Oscar Malmström, DIF – Knut Klang, Solna BK; L 3
19 (L) Allan Höglund, DIF – Hans Nielsen, Danmark; L 3
20 (F) Bertil Westergren, DIF – Wahlberg, Eskilstuna; W 3
20 (F) Evert Karlsson, DIF – Svensen, Danmark; L 3
20 (F, B) Bertil Westergren, DIF – Sven ”Donzo” Andersson, IF Linnéa; L 3
20 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Knut Klang, Solna BK; W 3
20 (L) Gustav Bergman, DIF – Hjalmar Tancred, Solna BK; W 5
21 (Fj) Oscar Andrén, DIF-Anders ”Vidunderbarnet” Petersen, Danmark; W 3(fin)
21 (Fj) Bertil Westergren, DIF – Nils Johansson, SAK; L 3 (match om 2:a pris)
21 (L) Gustav Bergman, DIF – Hans Nielsen, Köpenhamn; L 3 (final)
Kommentar: Harry Persson gör sin debutmatch på denna tävling. Han möter olympiske silvermedaljören Sören Pedersen och förlorar på poäng. Evert Karlsson gör debut i Djurgårdens dress.

1921-11-26/27; Plats: Cirkus, Norrköping
Arr: IK Sleipner

26 (Fj) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – P Svensson, Sleipner W DQ 2
26 (L) Gustaf Bergman, DIF – Erik Eriksson, ÖIS; W TKO 2
27 (Fj) Gustaf ”Myran” Eriksson, DIF – S Ryding, Sleipner; W 3 (final)
27 (L) Gustaf Bergman, DIF – O Olsson, Örgryte; W 3 (final)
Kommentar: De första nationella amatörboxningstävlingarna i Norrköping.

1921-11-30/12-01; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: IF Linnéa/Svenska Boxningsförbundet

31 (F) Allan Nettelbladt, DIF – Wikander, IF Linnéa; W AB 3
31 (F) Eric Eriksson, DIF – Erik Andersson, IF Linnéa; L 3
31 (W) Astman, DIF – Warolin; Katarina SK; L 3
31 (W) Damström, DIF – G Karlsson, Viking Nynäshamn; L 3
01 (F) Allan Nettelbladt, DIF – Arthur Johansson, SAK; L AB 1
Kommentar: De första junior-SM tävlingarna. De är uppdelade i två omgångar och denna gång kör man klasserna flug-, fjäder-, welter- och lätt tungvikt. De återstående viktklasserna går i början på januari. Första kvällen började med 5-6 KO-matcher som var avklarade på en kvart. Totalt var det 28 matcher första dagen.

1921-12-02/03/04/05; Plats: Lorensbergs Cirkus, Göteborg
Arr: Örgryte IS

02 (L) Gustaf Bergman, DIF – M Bengtsson, BK Defence; W KO
04 (L) Gustaf Bergman, DIF – Alf Pedersen, Bergens AK; W 3
04 (L) Gustaf Bergman, DIF – O Olsson, ÖIS; W 3 (final)
Kommentar: Fyra dagar med boxning. 2/12 går en klubbmatch mellan ÖIS och Solna BK samt inledningen på en internationell turnering som fortsätter 3-4/12. Sista dagen möter svenska boxare norska landslaget.

1921-12-03/04; Plats: Örebro Teater
Arr: IFK Örebro

03 (Fj) Gustav ”Myran” Eriksson, DIF – Erik Östervall, DIF; W 3 Eriksson
04 (Fj) Gustav ”Myran” Eriksson, DIF – K Pettersson, IF Linnéa; W 3
Kommentar: En nationell tävling med stockholmsboxare och lokala förmågor. Östervall f.d. DIF, nu i Örebro.

1921-12-11/12/13; Plats: Cirkus, Djurgården
Arr: IF Linnéa

11 (F) Evert Karlsson, DIF – Oskar Bergström, IF Linnéa; L 3
11 (Fj) Gustav ”Myran” Eriksson, DIF – J Carter, Skottland; L 3
11 (L) Gustaf Bergman, DIF – Chr Nielsen, Kristiania Norge; W 3
11 (W) Oscar Kjällander, DIF – Herbert Hoffman, SAK; L 3
12 (B) Bertil Westergren, DIF – W Todd, Skottland; L TKO 1
12 (Fj) Oscar Andrén, DIF – J Carter, Skottland; L 3
13 (B) Bertil Westergren, DIF – Karl Pettersson, IF Linnéa; W 3
13 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Gustav ”Myran” Eriksson, DIF; W 3
13 (Fj) Oscar Andrén, DIF – Albert Holt; Danmark; L KO 2
13 (L) Gustaf Bergman, DIF – Nicolai Clausen, Danmark; L 3
13 (L) Gustaf Bergman, DIF – Arvid Lundkvist, IF Linnéa; W 3
Kommentar: Årets sista tävling i Stockholm.